Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Croissanty plněné čokoládou

0.0
Croissanty plněné čokoládou

Potřebné ingredience

250 ml mléka
1/2 kostky kvasnic
4 PL cukru
5 PL oleje
250 g Jizerky
50 g Unimixu nebo jiné oblíbené světlé mouky
1 vejce na potření
sůl
Nutella od Ferera

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme čajovou lžičku cukru a přidáme kvasnice - zaděláme kvásek.

Nalijeme do mísy, ve které jsme smíchali ostatní suroviny (mimo čokolády).

Vypracujeme pevné těsto, na pomoučený vál (já používám pomoučený pečící papír) těsto vyklopíme, pomoučenýma rukama lehce a rychle zpracujeme a rozdělíme na 6 až 8 dílů - podle toho, jak je chceme mít velké.

Díl těsta na dlani uplácneme do placky, naklademe čokoládovou náplň (asi jednu čajovou lžičku) a zabalíme do tvaru rohlíku. Lze i vyválet, ale já volím rychlejší a méně pracnou metodu:-))
S těstem pracujeme rychle a co nejšetrněji, aby dobře vykynulo.

Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme v troubě vykynout asi 20 minut (dávám do trouby malý plechový kastrol naplněný vodou a troubu rozehřeji asi na 35 stupňů), poté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 až 25 minut. Prvních 10 minut troubu neotvírat!

U nás tyto sladké rohlíky mizí ještě teplé, i nebezlepkáři je mají rádi. Jsou bezva i do školky na svačinu, zvlášť když ostatní děti mají nějakou málo oblíbenou pomazánku:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

crohn 16. 9. 2011, 12:18
Naprosto úžasné, jednoduché a faktu super. Stalo se u nás hitem ve sladké i slané podobě.Děkuji ještě jednou Šárka (child1) (child1) (child1)
U kočky Báry 2. 11. 2010, 6:23
zatím čekají krosantíky na vykynutí, ale je fakt, že těsto je suprové (Y) parádně se s ním pracovalo a použila jsem postup "na placku" ,-), nutelu nemám, tak to jistí marmeláda, chtěla jsem do některých dát i sýr, ale v zápalu boje (pst) jsem na to úplně zapomněla, už se těším na výsledek, "malý" velký už chodí okolo jako mlsný kocour (zajic)
kulicka25 12. 7. 2008, 20:38
(Y)díky ,zkusím (Y)
LenkaCh. 12. 7. 2008, 18:49
Určitě hladkou, ale to množství bude jiné. Raději ji postupně přisypávejte... :^) :-) A to kynutí u lepkové mouky bych udělala jinak, nejprve těsto vypracovat a dát kynout a z něj teprve potom vyrábět rohlíčky, pak nechat ještě chvilku na plechu kynout a péct. Ta bezlepková se chová úplně jinak, proto je i jiný postup. Tak ať se dílo podaří |:o)
kulicka25 12. 7. 2008, 18:42
(clamp)to zní lákavě (clamp) *-)jakou použít normální mouku??hladkou *-) :-$díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie